Dodatak prehrani za oči Nutrof Total

Dodatak prehrani za zdrave oči i oštar vid

Jer Vaše oči zaslužuju najbolje!

Nutrof Total

Nutrof® Total

Dodatak prehrani za zdrave oči i oštar vid

Ikona kapi s natpisom bez konzervansa

Iznimna prevencija koja osigurava sve potrebne hranjive sastojke za održavanje zdravlja očiju. Ovaj dodatak prehrani u obliku kapsula bogat je vitaminima koji imaju antioksidativna svojstva, mineralima, omega-3 masnim kiselinama (EPA i DHA), vlastitim pigmentima oka (luteinom i zeaksantinom) te resveratrolom.

Pakiranje: 30 mekih želatinoznih kapsula

ZAŠTO DODATAK PREHRANI ZA OČI NUTROF TOTAL?

Vid je izuzetno važan za kvalitetu našeg života. Pogotovo u zrelijoj dobi je za dobar vid potrebno pravilno nahraniti oči. To su potvrdile brojne studije o utjecaju različitih hranjivih tvari na rad oka i prevenciji senilne makularne degeneracije.

Jedinstvena formula dodatka prehrani Nutrof Total sadrži sve hranjive sastojke za koje je dokazano da utječu na zdravlje očiju, i to u odgovarajućim količinama. Sastav proizvoda Nutrof Total neprestano se poboljšava jer slijedi najnovije smjernice znanosti o prehrani oka i osigurava da uvijek koristite najsuvremenije hranjive sastojke za oči, temeljene na istraživanjima. Sastojci, uključujući riblje ulje najvišeg razreda kvalitete Quality Silver Class i lutein LUTE IN (molekula koja je najsličnija onoj u prirodi), prvoklasne su kvalitete, jer samo takvi mogu donijeti željene koristi.
oči starijeg muškarca
Kako se koristi dodatak prehrani za oči Nutrof Total?
Dovoljna je samo jedna kapsula dnevno koja se uzima tijekom obroka. Kapsula je mala i oblikovana je tako da ju je lako progutati.

ŠTO SADRŽI DODATAK PREHRANI NUTROF TOTAL?

zeleno povrče
Lutein i zeaksantin
Radi se o vlastitim pigmentima oka koji sudjeluju u procesu apsorpcije plave i UV svjetlosti. Tako sprječavaju stvaranje slobodnih radikala u makuli, području oka odgovornom za oštar vid. Lutein i zeaksantin mogu se unijeti u organizam samo s hranom ili dodacima prehrani.

Najučinkovitiji kemijski oblik luteina je slobodni oblik, a upravo je to ono što možete pronaći u kapsulama dodatka prehrani Nutrof® Total.
Omega-3 masne kiseline
Dodatak prehrani za oči Nutrof® Total sadrži omega-3 masne kiseline EPA (40 %) i DHA (20 %) iz visokokvalitetne klase ribljeg ulja Quality Silver Class. DHA (dokozaheksaenojska kiselina) važna je sastavnica mrežnice. Pomaže u pretvorbi svjetlosnog signala u električni, a također štiti fotoreceptorske stanice od apoptoze – programiranog odumiranja stanica.

DHA pospješuje apsorpciju luteina i zato je važno da su DHA i lutein zajedno prisutni u sastavu jedne kapsule, kao što je to slučaj u kapsulama Nutrof® Total. EPA (eikozapentaenska kiselina) igra važnu ulogu za zdravlje očiju jer sudjeluje u regulaciji upalnih reakcija i smanjuje razinu triglicerida u krvi.

Resveratrol
Resveratrol je polifenol koji se uglavnom nalazi u crvenom vinu i orasima. Djeluje antioksidativno, protuupalno i inhibira razvoj ili stvaranje novih neželjenih žilica na mrežnici.
hrana sa puno omega 3 masnim kiselinama i resveratrolom

starija žena sa šeširom upija vitamin D

naranča je vir vitamina C
Vitamini
Nedostatak vitamina D povećava rizik od razvoja senilne makularne degeneracije. Međutim, ako se ona već razvila, vitamin D može pomoći, jer povoljno djeluje na upale u početnoj fazi bolesti, a također sprječava rast novih krvnih žila i stvaranje ožiljaka tkiva koji se javljaju u kasnijoj fazi bolesti.

Vitamin E, poznat i kao „svestrani antioksidans“, nalazi se u visokoj koncentraciji u mrežnici. Njegov najsnažniji oblik je α-tokoferol, zbog čega se upravo on nalazi u dodatku prehrani Nutrof® Total. Vitamin E štiti biološke stanične membrane od oksidativnog stresa, djeluje kao čistač slobodnih radikala i sprječava oksidaciju lipida.

Vitamin C snažan je antioksidans koji neutralizira slobodne radikale i tako sprječava oksidativni stres. On je istodobno presudan u stvaranju vitamina E. Vitamin C važan je za zdravlje očiju jer štiti masne kiseline u fotoreceptorima mrežnice od oksidativnog stresa.

Osim toga, važan je u sintezi kolagena, podržavajući imunološki sustav tijela i pospješujući apsorpciju željeza u crijevima.
Minerali
Cinka nema puno u ljudskom tijelu, ali njegova koncentracija u očima je velika. Doprinosi zdravlju očiju kao snažan antioksidans, čistač slobodnih radikala, a također sudjeluje u stvaranju rodopsina, vidnog pigmenta mrežnice.

Bakar doprinosi zdravlju očiju kao snažan antioksidans.

Selen je antioksidans, čistač slobodnih radikala, a istodobno djeluje zajedno s vitaminom E i cinkom.
hrana bogata mineralima
DNEVNA DOZA (1 KAPSULA) SADRŽI:

Vitamini i minerali

vitamin C 60 mg
vitamin E 10 mg
cink 10 mg
selen 25 μg
bakar 0,5 mg
vitamin D 5 μg

Ekstrakt Vitis vinifera

resveratrol 1 mg


Vlastiti pigmenti oka

lutein 10 mg
zeaksantin 2 mg
Esencijalne masne kiseline

riblje ulje klase Quality Silver Class 330 mg
s omega 3-masnim kiselinama 230 mg
Povratak na vrh